vrijdag, 18. november 2011 - 15:03

Vrouw gewond na oppakken naar binnen gegooid vuurwerk

Dronten

Maandagavond 7 november raakte een 49-jarige vrouw gewond op de Beursstraat toen een aantal jongeren illegaal knalvuurwerk een snackbar in gooide. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Ernstige verwondingen hand
Toen het slachtoffer het vuurwerk oppakte om het weer naar buiten te gooien, ontplofte het in haar hand. De vrouw werd met ernstige verwondingen aan haar hand naar het ziekenhuis overgebracht.

Onderzoek
Recherche Dronten startte direct een onderzoek dat resulteerde in de aanhouding van drie Drontenaren in de leeftijd van 15 en 16 jaar. Afgelopen donderdagmiddag meldden de eerste twee verdachten zich aan het politiebureau waarna ze werden aangehouden.

Vrijdagochtend meldde de laatste verdachte zich, waarna ook hij werd ingerekend. Alle drie de jongens worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Inmiddels zijn de drie weer vrijgelaten, maar zullen ze zich op een later tijdstip moeten verantwoorden voor een rechter. Het slachtoffer is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis, maar zal blijvend letsel overhouden aan het voorval.
Provincie:
Tag(s):