dinsdag, 26. april 2011 - 17:11

Vrouw in tuin neergeschoten door verdwaalde kogel

Tzum

Een vrouw die maandag in het Friese Tzum in haar tuin van het heerlijke weer zat te genieten is neergeschoten door een verdwaalde kogel. Dat maakt de politie bekend.

De 29-jarige vrouw zat paasmaandag rond 14.00 uur met haar gezin in de tuin achter haar woning toen zij plotseling een klap tegen haar borst kreeg. Ze zag dat er een wond was ontstaan en dat de wond begon te bloeden. De wond leek op een kogelgat en dit werd bevestigd door het ter plaatse gekomen personeel van een gewaarschuwde ambulance.
De politie is direct een uitgebreid buurtonderzoek gestart en heeft een 38-jarige bewoners van het dorp aanhouden.

Deze verklaarde dat hij maandagmiddag drie keer geschoten had met het vuurwapen. Hij had dit gedaan op het erf van zijn bedrijf. Hij had één keer geschoten op een blok hout en twee keer op kraaien die in de lucht vlogen. Dit bedrijf is ongeveer 900 meter verwijderd van de woning van het slachtoffer. Het vuurwapen, een vuurbuks met bijbehorende munitie, is in beslag genomen.

De kogel die in de borst van het slachtoffer zit kan op dit moment niet verwijderd worden. Op de röntgenfoto’s was wel te zien dat het kaliber van deze kogel overeen komt met de in beslaggenomen munitie.
Naar alle waarschijnlijk is het slachtoffer getroffen door één van de kogels waarmee de verdachte op de vogels heeft geschoten. De kogel is van grote hoogte naar beneden gevallen en in de borst van de vrouw terecht gekomen.

Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan haar verwondingen en hoefde niet in het ziekenhuis te blijven.
Provincie:
Tag(s):