woensdag, 14. september 2011 - 13:50

Vrouw liet man inbreken in haar woning om verzekeringsgeld

Den Bosch

De politie Brabant Noord gaat een 46-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch waarschijnlijk aansprakelijk stellen voor de kosten van een onderzoek naar een vermeende woninginbraak. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

’Geld en laptop gestolen’
Op 9 augustus jl. deed de vrouw aangifte van een inbraak in haar woning in de Kastanjestraat. De vrouw had verklaard dat bij de inbraak onder andere een flink geldbedrag en een laptop waren gestolen. De politie startte een onderzoek, waarbij onder andere de technisch recherche werd ingezet.

Aanhoudingen
Woensdagochtend hield de recherche de 46-jarige vrouw en dinsdagavond al een 45-jarige man uit 's-Hertogenbosch aan voor oplichting en het doen van een valse aangifte.

Verzekering
Uit het politieonderzoek was namelijk gebleken dat de vrouw de 45-jarige Bosschenaar had betaald om bij haar in te breken, met de bedoeling de verzekering op te lichten.

Geldclaim verzekering
De meegenomen spullen had de man in bewaring genomen. Deze zou de vrouw terug krijgen, zodra de verzekering had uitbetaald. De verzekeringsmaatschappij, waar de vrouw meer dan 5000 euro had geclaimd, deed aangifte van oplichting. Zij stelt de vrouw aansprakelijk voor ongeveer 1000 euro aan gemaakte onderzoekskosten.

Geldclaim politie
De politie gaat onder andere de kosten voor gemaakte arbeidsuren proberen te verhalen. Het eventueel te claimen bedrag wordt nog nader bepaald.
Provincie:
Tag(s):