zaterdag, 13. augustus 2011 - 10:25

Vrouw moet nog ruim 2 ton terugbetalen aan slachtoffers

Maastricht

De politie heeft vrijdagochtend in Maastricht een 46-jarige vrouw aangehouden en ingesloten omdat ze niet heeft voldaan aan een aan haar opgelegde veroordeling tot het terugbetalen van ruim 220.000 euro schadevergoeding aan haar slachtoffers.

De vrouw is in 2009 door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden waarvan 10 voorwaardelijk en het terugbetalen van eerder genoemd geldbedrag aan meerdere slachtoffers wegens lidmaatschap van een criminele organisatie die zich bezig hield met meerdere gevallen van oplichting en 'het aantrekken van gelden uit het publiek'. De gevangenisstraf heeft de vrouw inmiddels uitgezeten.

Voor de schadevergoeding had zij zelf bedacht om maandelijks 10 euro te storten op de rekening van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) en dacht hiermee dat ze aan de terugbetalingsverplichting voldeed. Er is echter nooit een betalingsregeling met het CJIB getroffen. 

De vrouw kan 344 dagen worden vastgehouden om de betaling alsnog te regelen. Deze termijn is niet van invloed op de schadevergoeding.
Provincie:
Tag(s):