vrijdag, 4. februari 2011 - 7:07

Vrouw omgekomen bij auto te water Rotterdam

Rotterdam

In het water van de Nieuwe Maas, nabij de Parkhaven in Rotterdam, is in de nacht van donderdag op vrijdag een auto te water geraakt. ‘Hierbij is de bestuurder, een vrouw, omgekomen meldt de politie vrijdagmiddag.

Het voertuig reed vlakbij de fietsersingang van de Maastunnel van de kade. Omdat men er van uit ging dat er mogelijk nog iemand in het voertuig zou zitten gingen de hulpdiensten direct ter plaatse. Met twee duikteams werd het water afgezocht.

Te sterke stroming
Na meer dan een uur zoeken was het voertuig nog steeds niet gevonden. Vanwege de sterke stroming werd het te gevaarlijk om nog langer te duiken. Alle duikers werden teruggehaald, en de zoekactie werd beëindigd.

Auto gelokaliseerd
Vlak nadat de duikers weer op het droge waren lokaliseerde een RPA boot de auto. Om ruimte te creëren voor het onderzoek werden enkele schepen van de Parkkade verplaatst en rond 09.00 vrijdagmorgen werd met behulp van sonarapparatuur een groot object gelokaliseerd, ongeveer 15 meter uit de kade.

Duikers van het Arrestatieteam van de politie hebben na enkele duiken vastgesteld dat het om het voertuig ging en daarna kon worden begonnen met de berging.

Rond 16.00 uur vanmiddag is het voertuig door bergingsbedrijf Smid, in samenwerking met het Havendrijf en de politie, geborgen en daarin werd het lichaam aangetroffen van een vrouw. Het lichaam is overgebracht naar een uitvaartondernemer.

De auto is afgevoerd naar een plaats voor nader (technisch) onderzoek. Dit moet onder andere duidelijkheid geven over de feiten en de omstandigheden waaronder dit incident heeft plaatsgevonden.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):