donderdag, 24. maart 2011 - 9:18

Vrouw verdacht van drogeren en beroven vrachtwagenchauffeurs

Stroe

Een 29-jarige vrouw uit Bilthoven is aangehouden, omdat ze zo'n tien vrachtwagenchauffeurs zou hebben gedrogeerd en beroofd.

De vrouw uit Bilthoven werd zaterdagavond door de politie aangehouden op verdenking van diefstal met geweld van een tiental vrachtwagenchauffeurs. De vrouw wordt ervan verdacht vrachtwagenchauffeurs te hebben bedwelmd met een nog onbekende stof waarna ze werden beroofd. De politie draait in samenwerking met rechercheurs van het KLPD het onderzoek.

Sinds de zomer van 2010 tot februari 2011 vonden er meerdere berovingen plaats van veelal buitenlandse vrachtwagenchauffeurs op een aantal parkeerplaatsen aan de A1 in de gemeente Barneveld. Onderzoek wees uit dat in alle gevallen een onbekende vrouw in contact kwam met de chauffeurs waarna ze werden bedwelmd en beroofd van hun bezittingen. Een aantal chauffeurs moesten zich nadien onder behandeling stellen van een arts vanwege hun klachten.

Politieonderzoek
Na uitgebreid politieonderzoek rees het vermoeden dat de Bilthovense betrokken was bij de berovingen. Zo bleek onder meer dat op maandag 10 januari 2011 een onbekende vrouw met een gestolen bankpas heeft getracht te pinnen bij een bank in Voorthuizen. De bankpas bleek eerder van een vrachtwagenchauffeur te zijn gestolen. Ook bleek de werkwijze en het signalement bij veel berovingen overeen te komen. Tijdens de surveillancedienst op zaterdagavond 5 maart zagen de agenten de vrouw op een parkeerplaats langs de A1 bij Stroe. Op basis van de eerdere verkregen informatie werd de Bilthovense aangehouden. De vrouw zit op dit moment nog vast. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Meerdere slachtoffers
De politie heeft inmiddels een tiental aangiftes binnen gekregen van Nederlandse en buitenlandse vrachtwagenchauffeurs. Het vermoeden is dat er meerder chauffeurs slachtoffer zijn geworden.
Provincie:
Tag(s):