donderdag, 22. september 2011 - 9:58

Vrouw verdacht van valse aangifte woningoverval

Spijkenisse

De politie heeft een 34-jarige vrouw uit Spijkenisse aangehouden, die wordt verdacht van het doen van valse aangifte van een woningoverval op haar woning. Ten tijde van de overval zouden vier kinderen, onder wie twee van haar, in de woning aanwezig zijn geweest.

Een 15-jarige jongen meldde woensdag 13 juli rond vijf uur dat het huis waar hij woonde aan de Anijsdonk in Spijkenisse was overvallen. De jongen vertelde dat hij alleen thuis was met een broertje en twee andere kinderen, toen twee mannen de woning binnen wisten te dringen. De een zou een mes bij zich hebben gehad, de ander een pistool. De mannen bedreigden de jongens en gingen er vervolgens vandoor met onder meer een spelcomputer en twee smartphones.

De jongen en zijn moeder deden aangifte van de overval. De politie startte direct een onderzoek naar de overval. Op basis van een signalement dat de moeder gaf, hield de politie op maandag 8 augustus een 38-jarige verdachte uit Spijkenisse aan.

Gaande het onderzoek van de recherche rees twijfel over het incident. Die twijfel bleek gegrond, toen zowel zoon als moeder bekenden het verhaal te hebben verzonnen. Vrijdag 9 september werden beide aangehouden. De jongen werd dezelfde avond nog heengezonden, zijn moeder op maandag 12 september. De 38-jarige man is direct vrijgelaten.

Tegen zowel moeder als zoon is proces-verbaal opgemaakt voor het doen van valse aangifte. Alle kosten die gemoeid zijn met het onderzoek, worden verhaald op de 34-jarige vrouw.
Provincie:
Tag(s):