maandag, 28. maart 2011 - 10:44

Vrouw zwaargewond na aanrijding A6

Almere

Zondagavond raakte een 46-jarige bestuurster uit Lelystad zwaargewond nadat zij betrokken raakte bij een verkeersongeval.

Rond 23.30 uurrukten brandweer, politie en ambulance uit voor een aanrijding met twee personenauto’s. Ter plaatse bleek dat één van de auto’s over de kop was geslagen en dat de bestuurster bekneld zat in het wrak.

De bestuurster van de andere auto, een 47-jarige vrouw uit Lelystad, was ongedeerd maar bleek onder invloed van alcohol. Een blaasproef wees uit dat de vrouw ongeveer drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Het rijbewijs van de vrouw bleek al eerder te zijn ingevorderd door een eerder alcoholmisdrijf. Zij werd hierop aangehouden en naar een politiebureau overgebracht.

De 46-jarige vrouw die door de brandweer uit het wrak is bevrijd is met spoed overgebracht naar een specialistisch ziekenhuis in Amsterdam. Haar toestand is omschreven als zorgelijk. De vrouw is met diverse verwondingen opgenomen.

Hoe de aanrijding heeft plaatsgevonden en wie welke rol heeft gehad bij de aanrijding is nog onduidelijk. Specialisten van de dienst Verkeersongevallenanalyse hebben uitgebreid technisch sporenonderzoek verricht. De A-6 richting Lelystad werd enige tijd afgesloten voor het verkeer waarbij een omleiding werd ingesteld. Ruim twee uur na de aanrijding werden de rijstroken weer vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):