dinsdag, 10. mei 2011 - 14:46

Vrouwen van tassen berooft door poedelnaakte man

Breda

Een 19-jarige Rotterdamse en haar vriendin zijn maandagavond rond 20.30 uur bij de Galderse Meren aan de Rijsbergsebaan door een nog onbekende man belaagd. 'Hij kwam naakt voor hen staan en heeft hun tassen gestolen', meldt de politie dinsdag.

Picknicken
De vrouwen waren aan het picknicken. Ze zagen dat voor hen een onbekende man, gekleed in een rode zwembroek, door het water liep. Het was een kalende man van tussen de 40 en 45 jaar oud. Terwijl zij aan het opruimen waren, voelden ze een paar druppels.

Ze keken omhoog en zagen dezelfde man weer. Hij stond naakt op een heuveltje en had een bierfles vast. Hij sprong op hun kleed, waarna de vrouwen gilden en wegrenden. De man rende hen achterna.

Hij achterhaalde de Rotterdamse en kwam vlak voor haar staan. Ze wist toch te vluchten. Ze zagen dat hun belager de tassen gepakt had en daarmee wegrende.

De geschrokken vrouwen sloegen alarm bij drie jongens die aan het surfen waren. Ook een automobilist stopte en verleende hulp. Er is aangifte gedaan. In een van de tassen zat onder meer een portemonnee en een camera.

'De zedenpolitie stelt een nader onderzoek in', aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):