maandag, 25. april 2011 - 20:31 Update: 08-07-2014 0:59

Vrouwentak Heerenveen bijna gered: commissie zoekt nog 8.000 euro

Heerenveen

(Elfvoetbal) Het einde leek nabij voor de vrouwentak van sc Heerenveen, maar dankzij de inspanning van een sponsorcommissie onder leiding van Wim Jurg, Wim de Boer en René Miedema kan het voortbestaan van de Frieze vrouwenafdeling mogelijk toch nog worden gerealiseerd.

Volgens Nangila van Eijck, speelster van Heerenveen, heeft de commissie reeds een bedrag van 42.000 euro in ontvangst genomen.

Voor donderdag 28 april een bedrag van 50.000 euro bij elkaar verzamelen. Dat is de doelstelling van de in het leven geroepen sponsorcommissie, bestaande uit twee vaders van speelsters en een derde persoon.

"Heerenveen kan niet rondkomen met de begroting als ze de vrouwenafdeling zouden blijven financiëren. Dus hebben we besloten om zelf de benodigde 50.000 euro in te zamelen", vertelt Van Eijck in gesprek met ELF Voetbal.

"Als we er voor donderdag in slagen om een sluitende begroting te presenteren, dan krijgen we de garantie van het bestuur en de KNVB dat er ook komend seizoen in Friesland vrouwenvoetbal wordt gespeeld."

De sponsorcommissie heeft nog een bedrag van 8.000 euro nodig om de vrouwenafdeling van Heerenveen te redden. "Volgend seizoen moet er voor 200.000 euro aan voorzieningen beschikbaar zijn om de vrouwentak van Heerenveen levend te houden", vervolgt Van Eijck haar verhaal.

"De KNVB draagt daar 150.000 euro aan bij en dus is er nog een gat van 50.000 euro. Dat gat is nu grotendeels opgevuld, maar we hebben voor donderdag nog 8.000 euro nodig om het voortbestaan van de vrouwenafdeling te kunnen realiseren."

Van Eijck: "We hopen dat het benodigde bedrag op tijd binnen is en dat er in de komende drie dagen sponsoren zich melden om de overige 8.000 euro te financiëren." De sponsoren die zich melden mogen overigens niet verbonden zijn met de mannentak van sc Heerenveen.
Categorie:
Tag(s):