vrijdag, 8. juli 2011 - 9:11

'Vrouwlijke militairen maken vaak seksuele intimidatie mee'

Den Haag
Bijna de helft van de vrouwelijke werknemers bij Defensie heeft last van seksuele intimidatie door collegamilitairen. Bijna 44 procent van de ongeveer 4500 vrouwen had de afgelopen jaren te maken met ongewenste seksuele aandacht van collega's.

Ruim 15 procent van hen heeft hier blijvend last van. Dit schrijft De Telegraaf. Het percentage slachtoffers is circa zevenmaal zo hoog als in andere beroepsgroepen. Bijna één op elke 22 dames had zelfs te lijden onder seksuele dwang op de kazerne of basis.

De cijfers komen voort uit uit het derde periodiek onderzoek 'Ongewenst gedrag bij Defensie' van het departementale Dienstencentrum Gedragswetenschappen en Blauw Research.

Geschokt
Hoewel de defensievrouwen in vergelijking met andere beroepsgroepen extreem slecht af zijn, valt het kazerneleven voor hun mannelijk collega's evenmin mee.

Het aantal heren dat klaagt over ongewenste seksuele aandacht (2 procent), lichamelijk geweld (2 procent), intimidatie (14 procent) en pesten (15 procent) bedraagt het dubbele van het aantal slachtoffers in overige beroepsgroepen.

De militaire vakbonden reageren geschokt. Het baart vooral zorgen dat dat de afgelopen twee jaar niet veel is verbeterd.
Provincie:
Tag(s):