woensdag, 7. december 2011 - 10:34 Update: 08-07-2014 0:31

VU en TNO onderzoeken effecten gamen op gezondheid jongeren

Wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam en TNO onderzoeken de effecten van actieve computergames op lichaamsbeweging. Agressie, overgewicht, lusteloosheid, slaapproblemen en asociaal gedrag worden geassocieerd met gamen.

In het MyGame onderzoek volgen de wetenschappers driehonderd jongeren en hun gezin gedurende tien maanden. Het onderzoek wordt uitgevoerd in Amsterdam, Leiden, Amersfoort en Breda in samenwerking met de lokale GGD-en. De onderzoekers zijn nog op zoek naar deelnemers.

De Nederlandse jeugd wordt steeds dikker en beweegt te weinig. De nieuwe generatie computergames waarbij spelers moeten bewegen, de zogenaamde actieve games, kunnen mogelijk bijdragen aan een actievere leefstijl. Jongeren horen niet graag dat ze elke dag een uur moeten bewegen en dat ze niet te lang achter de computer mogen. Een leuke game spelen sluit veel meer aan bij de belevingswereld van jongeren. De onderzoekers willen de interesse van jongeren in games inzetten om te laten zien dat bewegen leuk is.
Categorie:
Tag(s):