vrijdag, 30. december 2011 - 20:16

Vuurpijlmuis overleeft hachelijk avontuur

Burgum

De politie heeft vrijdag aan het begin van de avond twee inwoners van Drachten van 20 jaar aangehouden na dierenmishandeling. ‘De twee hadden een vuurpijl afgestoken met daar aan vast getaped een muis’, meldt de politie vrijdag.

Surveillerende agenten liepen door het centrum van Burgum en zagen twee mannen in een steeg met iets knoeien. Ze hadden het sterke vermoeden dat de twee met vuurwerk bezig waren en daarom besloten ze om beide mannen te volgen.

Het duo liep naar een grasveld. Niet veel later zagen de agenten dat siervuurwerk werd afgestoken. Beide Drachtsters werden aangesproken door de agenten en aan hen werd gevraagd wat ze hadden afgestoken.

Volgens de mannen ging het om een paar vuurpijlen. Op de plek waar ze de pijlen hadden afgestoken, vonden de agenten nog één afgebroken pijl. De pijl was afgestoken, maar was op de grond blijven liggen.

Muis nog in leven
De agenten bekeken de pijl en zagen dat daar met tape een muis aan vast was gebonden. Wonder boven wonder leefde het diertje nog. Beide mannen werden vervolgens aangehouden op verdenking van overtreding van de Gezondheids- en welzijnswetvoor dieren.

Doos met muizen
De twee verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Op aanwijzing van de verdachten vonden de agenten nog een doos met daarin nog een aantal muizen.

De dieren waren door de twee eerder die middag gekocht bij een dierenwinkel in het dorp. Volgens de eigenaar van de winkel hadden de mannen de dieren gekocht om ze te voeren aan de slangen.
Provincie:
Tag(s):