vrijdag, 6. mei 2011 - 16:25

Vuurwapengevaarlijke ontvoerder opgepakt door arrestatieteam in Maastricht

Maastricht

Een arrestatieteam heeft woensdagmiddag in de Kasteel Terwormstraat in Maastricht een 23-jarige man aangehouden die maandagmorgen een inwoonster van Maastricht had gegijzeld. Dit heeft de politie vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Gedurende de gijzeling pleegde de man, die bij de politie als vuurwapengevaarlijk bekend staat, nog enkele zeer zware feiten. De 22-jarige vrouw en de verdachte hebben een relatie gehad. Na het beëindigen hiervan bleef de verdachte haar en haar familie bedreigen.

Vrouw ontvoerd in Millenniumbos
Maandag 2 mei ging het slachtoffer haar honden uitlaten in het zogenoemde Millenniumbos in Maastricht. Hier werd de vrouw opgewacht door verdachte en even later onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen naar Roermond te rijden. Maandagmiddag werd de politie in kennis gesteld van haar verdwijning. De politie vond hierop de achtergelaten auto in Roermond.

Dinsdag 3 mei dwong de 23-jarige verdachte in Roermond een automobilist om met hem en het slachtoffer met haar honden te rijden naar een bos in de richting van Vlodrop. Dit weigerde de Roermondenaar. Hij zag kans uit de auto te stappen en waarschuwde vervolgens de politie.

Carjacking
Kort hierna bedreigde de verdachte een andere automobilist. Door op de weg te gaan staan en een vuurwapen op hem te richten dwong hij de chauffeur, die samen met een 13-jarig kind in de auto zat, te stoppen. Beiden moesten de auto verlaten. De verdachte dwong zijn slachtoffer om samen met haar honden in deze auto te stappen. Vervolgens reden ze naar Duitsland.

Arrestatieteam
Bij een tankstation stapte de verdachte uit. Hierop zag de vrouw haar kans schoon en reed naar Maastricht. Daar kwam ze dinsdagavond aan en werd de politie van bovenstaande feiten in kennis gesteld. De verdachte werd woensdag in Maastricht omstreeks 16.30 uur door het arrestatieteam aangehouden.

De man is vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris.
Provincie:
Tag(s):