vrijdag, 25. november 2011 - 19:13

Vuurwerkvoorlichting aan 300 Beuningse jongeren

Beuningen

Brandweer en politie Beuningen organiseren, samen met Tuincentrum Bull, een voorlichtingsdag voor jongeren uit de groepen 8 van bijna alle basisscholen in de gemeente Beuningen.

Door het informeren van jongeren over de gevaren van vuurwerk wil brandweer en politie meer bewustwording creëren over het risico van vuurwerk. En natuurlijk persoonlijke ongevallen en schade rond Oud en Nieuw voorkomen.

Op maandag 28 november zijn de 300 leerlingen in beurten welkom bij Tuincentrum Bull. Daar geven de brandweer en politie uit Beuningen uitleg over de risico’s van vuurwerk. Zij laten zien hoe heet vuurwerk eigenlijk is en hoe vuurwerk kan zorgen voor brandende kleren en brandwonden. Ook geeft de politie uitleg over het Halt-traject. Jongeren die door de politie opgepakt worden voor overlast of een overtreding met vuurwerk, kunnen hiervoor in aanmerking komen.

Tenslotte laat de werf van de gemeente Beuningen ook een aantal voorbeelden zien van voorwerpen met vuurwerkschade. Tuincentrum Bull, een jaarlijks verkooppunt voor vuurwerk, stelt tijdens deze dag zijn locatie beschikbaar. Ook Bull wil immers vanuit zijn rol aandacht vragen voor het veilig omgaan met vuurwerk.
Provincie:
Tag(s):