donderdag, 12. mei 2011 - 10:52

VVD-fractie in Flevoland tegen riante vaste beloning topman van NUON

Almere

De VVD-fractie in Provinciale Staten van Flevoland is ontstemd over het voorgestelde jaarsalaris van NUON-topman Morelisse.

De VVD-fractie heeft maandag 9 mei aan de betrokken portefeuillehouder van de Provincie Flevoland gevraagd om z.s.m. actie te ondernemen samen met de andere (overheids)aandeelhouders. Gedeputeerde Staten hebben aldus op dinsdag 10 mei besloten en aan de gedeputeerde van Gelderland verzocht om mede namens Flevoland te spreken.

De VVD-fractie vindt een dergelijk salaris niet alleen niet marktconform, maar ook maatschappelijk niet aanvaardbaar. In een moeilijke economische tijd, waarin van alle Nederlanders een offer wordt gevraagd, valt dit niet uit te leggen.

De provincie is, evenals een aantal andere provincies, nog aandeelhouder van Nuon. Het Zweedse Vattenfall is met 49 procent grootaandeelhouder van Nuon. Omdat de Zweedse wet bonussen niet toestaat, zou Morelisse een vast salaris krijgen. Dat moet vrijdag 13 mei gebeuren tijdens de aandeelhoudersvergadering van het energiebedrijf.

Ook de gemeente Amsterdam wil voorkomen dat Nuon-topman Huib Morelisse een salarisverhoging krijgt van 500.000 euro. Er wordt daarom geen decharge verleend. Dat laat wethouder Carolien Gehrels (PvdA) weten aan de Amsterdamse gemeenteraad.
Provincie:
Tag(s):