vrijdag, 30. september 2011 - 18:50

VVD wil aanscherping integriteitsbeleid UWV

Amsterdam

Volgens VVD woordvoerder Brigitte van der Burg moeten de regels voor integriteit worden aangepast binnen het UWV. Van der Burg zegt 'Kennelijk is het mogelijk dat een UWV-medewerker eigenaar is van een bedrijf dat medewerkers levert aan UWV, dat vind ik ongewenst'.

Minister Kamp (Sociale Zaken) is Van der Burg eens, maar het Bureau Integriteit constateert tegelijk dat de constructie de regels niet overtreedt.

Kamp heeft het UWV gevraagd na te gaan of zich vergelijkbare situaties voordoen en - indien dat het geval is - deze ook te beëindigen. Ook heeft hij benadrukt dat in de toekomst dergelijke constructies niet meer voor moeten komen.

Van der Burg: 'Dan vind ik de door het UWV aangekondigde verscherpte aandacht voor integriteit niet voldoende. De regels moeten worden aangepast, zodat dergelijke constructies gewoonweg niet meer toelaatbaar zijn.'

Van der Burg gaat minister Kamp vragen erop toe te zien dat op de kortst mogelijke termijn de integriteitsregels bij UWV in deze lijn aangescherpt worden en hierover de Tweede Kamer te informeren.
Provincie:
Tag(s):