woensdag, 22. juni 2011 - 21:25

Waanderveld Emmen wint Drentse Architectuur Prijs 2011

Emmen

Het project Waanderveld Emmen heeft gisteren de Drentse Architectuur Prijs 2011 gewonnen. Het publiek heeft met 50 stemmen verschil voor dit project gekozen. Vertegenwoordigers van de gemeente Emmen en eigenaren van de panden op dit bedrijventerrein waren blij verrast dat hun project de prijs heeft gewonnen. ‘Emmen had al de naam goede woonwijken te ontwikkelen, nu komt daar een bedrijventerrein bij en dat is een prachtige beloning voor onze inspanningen’, aldus een vertegenwoordiger van het project.

De prijs werd uitgereikt in Warenhuis VanderVeen in Assen waar ook tot en met 30 juli een kleine tentoonstelling is ingericht over de inzendingen. Stedebouwkundige Zuidema van de jury meldde dat Waanderveld was genomineerd ‘vanwege de brede nuancering van hoogwaardige en herkenbaar gewaardeerde architectuur op een bedrijventerrein en vanwege de wens om de omgeving van het terrein veel publieksvriendelijker te maken en vanwege de betrokkenheid van gemeente, ondernemers en architecten. Volwaar een prachtig voorbeeld van een samenwerking die een bijdrage levert aan de ruimtelijke kwaliteit van de omgeving’. Uit het aantal stemmen bleek dat het publiek deze mening deelde. In totaal stemden ruim 2000 mensen op 1 van de vier genomineerde projecten.

Van 22 juni tot en met 30 juli is op de 2e verdieping van het warenhuis Vanderveen in Assen de tentoonstelling over de vier genomineerden van de Drentse Architectuur Prijs te bezichtigen. Het warenhuis bevindt zich aan het Koopmansplein 16, 9401 EL in Assen. In de tentoonstelling is aandacht besteed aan deze vier inzendingen, maar wordt ook ingegaan op de eervolle vermeldingen. De tentoonstelling is samengesteld door architect Jeroen Boersma van architectenbureau JAS uit Paterswolde.

De Drentse Architectuur Prijs is in het leven geroepen om het belang van de ruimtelijke kwaliteit van de omgeving te benadrukken. Drents Plateau, Stichting Het Drentse Landschap en de BNA kring Drenthe zijn de initiatiefnemers van deze Drentse prijs.
Provincie:
Tag(s):