vrijdag, 8. juli 2011 - 22:54

Waarschuwing blauwalg Bovenwater Lelystad

Lelystad

De provincie Flevoland waarschuwt mensen met ingang van 7 juli 2011 niet te gaan zwemmen in de Zeilplas het Bovenwater bij Lelystad. ‘Uit watermonsters is gebleken dat er een te hoog gehalte aan blauwalg in het water zit’, meldt de provincie.

Deze waarschuwing is tot stand gekomen in overleg met de water- en strandbeheerder. Het strand aldaar blijft wel toegankelijk, maar zwemmen wordt dus ontraden.

De situatie ter plekke wordt nauwlettend gevolgd door de strand- en waterkwaliteitsbeheerder. Op het strand zijn borden geplaatst om de mensen te waarschuwen.

Naast deze waarschuwing geldt er nog steeds een zwemverbod in verband met blauwalg voor het Almeerderstrand. Bij de overige stranden is de waterkwaliteit goed en kan wel worden gezwommen.

Zwemwatertelefoon
Voor actuele informatie over het zwemwater in Flevoland kunt u bellen met de zwemwatertelefoon 0320-265700 of kijken op www.flevoland.nl en teletekst pagina 725.

'Mochten er problemen zijn met een bepaalde zwemplek dan worden de inwoners van Flevoland daar zo snel mogelijk van op de hoogte gebracht via de verschillende media (internet, kranten, radio)', aldus de provincie.
Provincie:
Tag(s):