maandag, 26. september 2011 - 12:48

Waarschuwing Zilverstrand Almere

Almere

Met ingang van maandag 26 september geeft de provincie Flevoland een waarschuwing af voor een gedeelte het Zilverstrand bij Almere vanwege de aanwezigheid van blauwalg.

Voor het gedeelte voor naaktrecreatie geldt deze waarschuwing niet. Wind uit het zuidoosten heeft grote hoeveelheden blauwalg vanuit het Gooimeer naar een gedeelte van het Zilverstrand gedreven. Hier heeft zich dan ook één grote aaneengesloten drijflaag blauwalg ontwikkeld.

Bij een waarschuwing is er een gering gezondheidsrisico. Vooral kwetsbare groepen (jonge kinderen, oudere mensen) wordt afgeraden te gaan zwemmen. De provincie baseert zich voor deze waarschuwing op visuele waarnemingen. Door de hevige wind en golfslag van de afgelopen dagen kreeg de blauwalg een sterke dynamiek mee waardoor de bacterie met de wind mee over het hele Gooimeer werd verspreid.

Zwemwatertelefoon
Voor actuele informatie over het zwemwater in Flevoland is te bellen met de zwemwatertelefoon 0320-265700 of bieden www.flevoland.nl en teletekst pagina 725 informatie. Mochten er problemen zijn met een bepaalde zwemplek dan worden de inwoners van Flevoland daar zo snel mogelijk van op de hoogte gebracht via de verschillende media (internet, kranten, radio).
Provincie:
Tag(s):