zaterdag, 24. december 2011 - 9:57

Waarschuwingsschoten gelost tijdens achtervolging A1

Agenten van het Korpslandelijke Politiediensten (KLPD) hebben vrijdagavond na een achtervolging in Deventer twee waarschuwingsschoten gelost. De twee gevluchte verdachten zijn nog niet aangehouden.

Vrijdagmiddag rond 17.00 uur zagen agenten van de Verkeerspolitie van het KLPD op een parkeerplaats langs de A1 ter hoogte van Holten een auto die ze wilden controleren. Bij het zien van de politieauto ging de bestuurder er hard vandoor en vertoonde tijdens zijn vlucht zeer gevaarlijk rijgedrag. Daarom hebben de agenten de achtervolging gestaakt, omdat de bestuurder onverantwoord grote risico’s nam. Niet veel later is de auto leeg aangetroffen op een parkeerplaats ter hoogte van Deventer Oost. Hierop is besloten om te posten bij de achtergebleven auto.

Na iets meer dan een uur verscheen een tweede auto met daarin drie inzittenden. Een persoon stapte in de achtergebleven auto en reed weg. Hij werd al snel aangehouden door de politie en overgebracht naar het bureau.
Ook de twee personen in de andere auto wilde de politie graag controleren, dus ook dit voertuig kreeg een stopteken, waaraan de bestuurder geen gehoor gaf en een achtervolging volgde. De bestuurder van deze auto heeft door het rammen van een nietsvermoedende automobilist geprobeerd de politieauto van de weg te rijden. Tijdens de achtervolging zijn door het rijgedrag van de verdachte meerdere auto’s beschadigd geraakt en haalde hij gevaarlijk in over de vluchtstrook.

De achtervolging eindigde bij een bouwplaats in Deventer, nadat de auto door een hek was gereden. De twee inzittenden gingen er rennend vandoor, waarna door de politie twee waarschuwingsschoten in de lucht zijn gelost. Hierbij zijn geen gewonden gevallen.

Een politiehelikopter en een speurhond zijn nog ingezet om naar de verdachten te zoeken, maar helaas zonder resultaat. Waarom de verdachten vluchtten is nog niet duidelijk en wordt onderzocht.
Provincie:
Tag(s):