dinsdag, 8. februari 2011 - 15:37

Walcheren Zeeland houdt extra ambulance

Oostkapelle

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), mevrouw Schippers, heeft op 7 februari 2011, per brief laten weten dat de provincie Zeeland voortaan de beschikking houdt over een extra ambulance in Oostkapelle.

Nu is de financiële dekking van de extra ambulance gegarandeerd: dat komt neer op ruim een half miljoen euro per jaar. De reden ligt volgens de minister in "de specifieke situatie ter plaatse zoals de geografie, de bevolkingsdichtheid en de spreiding van de ziekenhuislocaties vind ik het ongewenst als deze ambulance zou verdwijnen."

Twee jaar geleden werd, met een eenmalige subsidie van de Provincie Zeeland en het Ministerie, een extra ambulance gestationeerd op de Kop van Walcheren. De reden daarvoor was dat patiënten op de Kop van Walcheren niet op tijd in het ziekenhuis konden zijn. Gedeputeerde Van Heukelom reageert opgelucht: "Gelukkig, daar heeft de Provincie de afgelopen jaren hard aan gewerkt. Ik ben blij dat de minister de bijzondere situatie in Zeeland erkent. Een verbetering van de acute zorg in Zeeland."
Provincie:
Tag(s):