donderdag, 14. april 2011 - 22:00

Wapens en explosieven en twee aanhoudingen bij huiszoekingen

Oss

Bij huiszoekingen in twee woningen afgelopen donderdag heeft de politie een hoeveelheid explosieve stof en meerder vuurwapens aangetroffen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Wapens en explosieven
De politie heeft een huiszoeking gedaan in een woning aan de Brabantstraat en in een woning aan de Johannes Poststraat. De verwachting was dat er vuurwapens en/of munitie in de woningen aanwezig konden zijn.

Twee mannen aangehouden
Bij de inval zijn een 29-jarige en een 31-jarige man aangehouden. De politie heeft bijstand gekregen van de Koninklijke Landmacht in de vorm van de EODD. Vanuit hun expertise wisten die te vertellen dat de opgeslagen explosieve stof geen direct gevaar opleverden. Zij hebben de explosieve stof op een veilige manier afgevoerd. Het onderzoek in de woningen heeft tot diep in de nacht geduurd.

De recherche van het district Maasland onderzoekt de zaak en dan met name de herkomst van de wapens en explosieve stof. De verdachte worden woensdag voor de Rechter-commissaris geleidt.

'In het belang van het onderzoek doet de politie geen uitspraken over hoeveelheden en soorten wapens en explosieve stof die aangetroffen is', aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):