vrijdag, 27. mei 2011 - 7:58 Update: 08-07-2014 0:27

'Wasmachines leven niet langer met Calgon'

In tegenstelling tot wat Calgon ons al jaren inpepert, leven wasmachines niet langer met Calgon. Dat blijkt uit simulaties van Which?, de Britse collega’s van de Consumentenbond.

Drie jaar lang lieten de onderzoekers twee wasmachines draaien met hard water op 40 ° C. Aan de ene voegden ze Calgon toe, aan de andere niet. Het verschil was nihil. De wasmachine met tabblad had inderdaad iets minder kalkaanslag. Bij de andere machine was de kalkafzetting wel iets meer, maar zou de prestaties van de machine niet kunnen beïnvloeden.
De deskundige kwamen tot de conclusie dat het gebruik van Calgon tabletten zonde is van je geld.

Want wie bij elke wasbeurt Calgon toevoegt, zou over een periode van 6 tot 8 jaar zo'n 350 euro hebben uitgegeven (6 tot 8jaar is de periode alvorens een toestel in een buurt met hard water de geest zou kunnen geven als gevolg van kalkvorming). 'Voor dat bedrag kun je al een nieuw wasautomaat kopen in de winkel', aldus Which?.

'Misleidend rapport'
Calgon-fabrikant Reckitt Benckiser liet de Britse consumentenorganisatie intussen weten te beschikken over onderzoeksresultaten die de werking van Calgon wél bewijzen, maar die om concurrentiële redenen niet openbaar gemaakt kunnen worden.
Categorie:
Tag(s):