maandag, 20. juni 2011 - 19:53

Waterontharder van de familie Rabel uit Zwolle bleek de 75.000-ste

Zwolle

(Advertorial) Het zweet stond installateur René van der Veen op het hoofd. Hij moest door een vloer van 40 centimeter beton boren. Maar het was wel feestelijk zweet.

Want René heeft de 75.000-ste waterontharder van AquaCombi waterbehandeling geplaatst. In Zwolle, bij de familie Jan en Jacinta Rabel.

Vrijdag 7 oktober 2010 om elf uur stond René bij de familie Rabel in de Damstraat op de stoep. Met in zijn armen de AquaCell ontharder, fraai verpakt in zilverfolie en met een grote rode strik eromheen. Zo had de directie van de Britse producent hem laten versturen. Mathijs Dijkstra van Aquacombi, de Nederlandse importeur, was ook gekomen. Hij bracht een fles champagne mee; eveneens in zilverfolie en met een rode strik.

Ze werd gek van die kalkaanslag

Maandenlang hadden Jan en Jacinta gedubd: zouden ze wel of niet een waterontharder aanschaffen? De stoomcabine en de vaatwasmachine smeekten er als het ware om. Maar er stonden méér dingen op het verlanglijstje. Toen had Jacinta gezegd: “En nú komt-ie of anders nemen we een schoonmaakster. Ik word gek van die kalk.” Jan was er vervolgens snel uit, want hij had zijn huiswerk allang gedaan. Het moest een AquaCell worden: compact, 24 uur per etmaal werkend en zónder stroom.

Toen vertelden ze van Aquacombi dat ‘hun’ installatie de 75.000-ste was die de fabriek in Engeland had verlaten. En dus was het een beetje feest toen hij werd geplaatst. Behalve voor René. “Ik heb al ik weet niet hoeveel AquaCells geplaatst; zelf doe ik er gemiddeld negen per week en door het hele land. Meestal ben ik met drie uur weer bij een klant weg. Maar nu moest ik door die onverwacht dikke betonvloer heen. Kostte me een uur extra.”

Lees verder...
Provincie:
Tag(s):