zaterdag, 29. oktober 2011 - 11:51

Waterschap krijgt Landsbanki miljoenen terug

Sittard-Geleen

Waterschap Roer en Overmaas krijgt het overgrote deel van de 5 miljoen euro die het nog had uitstaan bij de failliete IJslandse bank Landsbanki, terug. Aanleiding hiervoor is een uitspraak van de IJslandse Hoge Raad. Dit heeft het waterschap vrijdag bekend gemaakt.

Het waterschap krijgt, net als vijftien andere Nederlandse overheden die zijn verenigd in de Noord-Hollandgroep, een preferente positie en kan daarmee rekenen op terugbetaling. De eerste uitbetaling vindt mogelijk nog dit jaar plaats. Voorzitter Jan Schrijen: “We zijn opgelucht. Deze uitspraak doet recht aan de wijze waarop het waterschap met het overtollig kasgeld is omgegaan. Dit is een zeer belangrijke stap in het terugkrijgen van ons geld.”

Waterschap Roer en Overmaas heeft in mei 2008 conform de geldende regelgeving 5 miljoen euro overtollig kasgeld op een tijdelijke spaarrekening (deposito) gezet bij Landsbanki Island in IJsland. In oktober 2008 viel deze bank om. Het waterschap kreeg daarop de 5 miljoen euro niet terug toen het deposito afliep in december 2008.
Provincie:
Tag(s):