woensdag, 29. juni 2011 - 21:28

Website gemeente De Wolden nummer 1 in Drenthe

Zuidwolde

De gemeente De Wolden is in de laatste ranglijst van de Overheid.nl monitor in de top tien gekomen. De Wolden steeg 10 plaatsen van 17 naar 7. De gemeente is in januari 2009 gestart met het opstellen van een Visie dienstverlening om haar inwoners een betere service te verlenen. De ontwikkeling van een nieuwe website was onderdeel hiervan. De gemeente stond in januari 2010 op plek 341 en is na introductie van de nieuwe website iedere maand een stukje gestegen.

De gemeente ziet het verbeteren van haar dienstverlening als een geleidelijk proces. Een primair onderdeel is gericht op een goede digitale dienstverlening aan haar inwoners. Dit bijvoorbeeld in de vorm van DigiD en het gebruik van digitale formulieren. De volgende stap is een verdere verbetering van de toegankelijkheid, volgens webrichtlijnen vastgesteld door de rijksoverheid. Te denken valt aan bijvoorbeeld de structuur van de teksten en het gebruik van tabellen op de website.

De Overheid.nl monitor stopt in haar huidige vorm. De laatste ranglijst werd op woensdag 22 juni 2011 gepubliceerd. De Overheid.nl monitor is een instrument geweest van het ministerie van Binnenlandse zaken - waarbij gemeenten ten opzichte van elkaar goed konden zien hoe ze ervoor stonden.
Provincie:
Tag(s):