donderdag, 9. juni 2011 - 22:35

Website www.depolitiezoekt.nl in nieuw jasje gestoken

Amsterdam

Sinds donderdagochtend 9 juni is de vernieuwde website www.depolitiezoekt.nl in de lucht. Met een nieuwe vormgeving en een gebruiksvriendelijkere navigatie is de site in een moderner jasje gestoken.

Zaken uit heel Nederland
Nieuw ten opzichte van de vorige versie van de website is ook dat andere politiekorpsen - mede met het oog op de Nationale Politie -makkelijker kunnen meeliften op de mogelijkheid om snel zaken voor het voetlicht te brengen en daarmee de hulp van het publiek kunnen inschakelen. Een aantal korpsen heeft al een of meerdere zaken op de website staan. Een andere nieuwigheid is dat bezoekers van de site zaken waarin mensen gezocht makkelijk kunnen delen via sociale netwerken als Facebook en Hyves.

Twitteraccount
Aan de website is een twitteraccount gekoppeld: www.twitter.com/depolitiezoekt Inmiddels heeft dit account ruim 4500 volgers. Zodra een nieuwe zaak online staat, wordt een tweet verzonden.

Zaak overval juwelier Istanbul
De eerste zaak die op de vernieuwde website is gezet is een gewapende overval op juwelier Istanbul in de Shopperade aan het Osdorpplein op 27 april. Van de twee voortvluchtige daders is beeldmateriaal beschikbaar.

Rond 10.25 uur kwamen twee overvallers de zaak binnen en bedreigden de drie aanwezige personeelsleden met een vuurwapen. …én van de overvallers sloeg de vitrines stuk en pakte een aantal tableaus met sieraden weg, die hij in een grote sporttas stopte. De twee overvallers renden vervolgens door de Shopperade naar buiten, sprongen op een gereedstaande scooter en reden hard weg in de richting van het Stadsdeelkantoor op de Pieter Calandlaan.
Provincie:
Tag(s):