donderdag, 21. april 2011 - 9:55

Week(end) van de Amateurkunst

Terneuzen

Na de meer dan succesvolle 2010-WAKeditie in Terneuzen, waaraan door meer dan 270 amateurkunstenaars werd deelgenomen en die door ruim 700 mensen werd bezocht, vindt in het weekend van vrijdag 20 t/m zondag 22 mei a.s. het volgende WAK - Week(end) van de Amateurkunst in Terneuzen plaats.

De organisatie is wederom in handen van Toonbeeld. Ditmaal echter in zeer nauwe samenwerking met het jongerencentrum de Pit, Werkgroep Steenworp, Porgy&Bess en de organisatoren van de Grote Kerk in Terneuzen.

Het WAK is bedoeld voor iedereen die als amateurkunstbeoefenaar zich op zijn/haar ‘vakgebied’ aan het publiek wil tonen. Dit kan op individuele basis, maar ook als vereniging. Eigenlijk ‘is the sky the limit’: feitelijk kan en mag alles tijdens het WAK. Van beeldende- tot muzikale presentaties en alles wat daar tussen zit. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van beeldhouwkunst, schilderijen, foto’s, film, installaties, graffiti, video- en animatiekunst. Of aan dans, literaire- en/of rap- hiphopbattle- voordrachten, toneel, theater, kleinkunst, standup comedian, circus en acrobatiek. En natuurlijk niet te vergeten aan muziek: van pop tot klassiek, van rap tot jazz.

Het Terneuzense WAK-progamma voor dit jaar ziet als volgt uit:

Vrijdag 20 mei vanaf 20.00 uur staat vooral in het teken van de Terneuzense popmuziek. Professioneel uitgelicht en dito uitgemixt zullen op vrijdagavond onderstaande bands optreden in Jongerencentrum de PIT. De organisatie is in handen Toonbeeld, Werkgroep Steenworp en de PIT. Tijdens de avond zal door het Dream Team van Toonbeeld een Art Performance worden uitgevoerd. Zeven jongeren voeren dit project o.l.v. van Servaas Roelandse uit met eigen muziek en audiovisuals.

Dread
Visual Vibes
Hoofdact Hunting the Robot
(plus nog twee andere bands)

Zaterdag 21 mei vindt vanaf 11.00 uur de Open Dag van Toonbeeld plaats in de Toonbeeldaccommodatie aan de Bellamystraat. In het kader van het WAK treedt om 16.00 uur De Volharding uit Zaamslag op en in de loop van de middag Twirlvereniging Proud2Be.

Zondag 22 mei is de slotdag van het WAK met een wervelend slotakkoord. Muziek, dans, toneel en beeldende kunst staat op het programma. Deze programma’s vinden vanaf 14.00 uur plaats in de Grote Kerk aan de Noordstraat in Terneuzen en in Porgy&Bess. In de Grote Kerk vinden exposities plaats die zullen worden verzorgd door verschillende amateurkunstenaars. Daarnaast zijn er optredens van The Music Company o.l.v. Elles Jane, dansschool Liliane Butler, Fatimotion en Twirlvereniging. In Porgy&Bess treden op de toneelgroep van Toonbeeld o.l.v. Yvonne van Helmond en enkele bands, waaronder de band Boom,
Provincie:
Tag(s):