dinsdag, 26. juli 2011 - 16:47

Weer doden in ziekenhuis Maasstad

Rotterdam

In het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam zijn weer twee mensen overleden die besmet waren met de multiresistente bacterie die daar al maanden huishoudt.
Dit heeft het ziekenhuis dinsdag bekendgemaakt.

Het aantal doden komt hier mee op 27. Of de besmetting met de bacterie ook de doodsoorzaak is, wordt nog onderzocht.

Het aantal dragers van de bacterie is toegenomen van 70 naar 78 patiënten, zo laat het ziekenhuis in een persbericht weten.
Van deze 78 patiënten zijn in totaal nu 27 patiënten overleden. Het betekent niet dat deze 27 patiënten zijn overleden door de bacterie. Onderzocht wordt wat de rol van de bacterie bij het overlijden van deze patiënten is.

Van de 78 patiënten zijn op dit moment nog 8 patiënten in het ziekenhuis, die geïsoleerd worden verpleegd.

Het aantal mensen dat op een kamer heeft gelegen met de 78 dragers van de bacterie is toegenomen van 1824 naar 1967 mensen. De 143 extra mensen ontvangen dinsdag een kweektest per post.

Op dit moment zijn er 43 patiënten geïsoleerd opgenomen en worden getest.

Als blijkt dat er meer patiënten besmet zijn, moet bij iedere patiënt gecontroleerd worden met wie zij in aanraking zijn geweest. Hierdoor kan het aantal besmettingen toenemen.

Volgens het ziekenhuis is de uitbraak nog steeds onder controle, omdat sinds de uitbraak op 18 juli geen besmettingen zijn vastgesteld bij patiënten die voor het eerst in het ziekenhuis zijn opgenomen.

Naar aanleiding van de hardnekkige bacterie staat het Maasstad Ziekenhuis onder verscherpt toezicht. Een opnamestop is nog niet nodig, vindt de inspectie.
Provincie:
Tag(s):