donderdag, 14. april 2011 - 22:01

Weer een girafje geboren in Emmen

Emmen

Een week na giraffe Ilona heeft Claire een jong ter wereld gebracht. Het is al weer haar zevende jong.

De geboorte vond plaats in de savannestal van Dierenpark Emmen. De kudde giraffen stond net buiten op de savanne met de één week oude Imara in hun midden, toen er hoefjes zichtbaar werden onder de staart van Claire. De verzorgers hebben de giraffen vervolgens weer op stal gezet om Claire de gelegenheid te geven in alle rust haar jong ter wereld te brengen. Het girafje werd nog geen half uur later al geboren. Moeder Claire verwijderde direct de vliezen en likte haar jong schoon. Het is nog niet vastgesteld of het girafje een merrie of een hengstje is. Hij of zij heet Khamisi, wat “Geboren op donderdag” betekent in het Afrikaans.

De verzorgers hebben er alle vertrouwen in dat alles goed zal gaan met Claire en haar jong. Hoewel Claire haar eerste jongen niet toestond bij haar te drinken, was ze echter voor haar laatste drie jongen een voorbeeldige moeder. Daarom is er goede hoop, dat ook Khamisi zonder fles groot wordt.

Khamisi blijft nog een weekje met zijn moeder op stal, waar bezoekers van het park ’s middags bij hem op kraamvisite kunnen. Binnenkort mag hij met Imara en de rest van de kudde giraffen mee de savanne op en zich laten bewonderen door neushoorns, zebra’s en alle andere savannebewoners.
Provincie:
Tag(s):