woensdag, 10. augustus 2011 - 11:22

Weer inbraak bij Steinerbos

Stein

In de nacht van 4 op 5 augustus is er een poging tot inbraak geweest in recreatiepark Steinerbos in Stein. Hoewel er geen zaken zijn ontvreemd, is er wel veel vernield, zo meldt de gemeente.

“Inbrekers hebben geprobeerd binnen te komen in de kassa bij de vijver. Ze hebben de deur van het botenhuis opengebroken, de rolluiken bij de kleine opslagloods beschadigd en een raampje van het horeca-verkooppunt stuk geslagen. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. We hechten er veel waarde aan om de daders op te sporen en we roepen mensen dan ook op om mochten ze iets opvallends gezien hebben dat te melden bij de politie”, aldus een woordvoerster van de gemeente Stein.

Begin juli was er ook al ingebroken in het Steinerbos. Het gemeentebestuur was het vandalisme toen meer dan beu, nam extra maatregelen en schakelde daarom een particuliere bewakingsdienst in. “Helaas is continue bewaking niet te betalen. Het verhoogt hooguit de pakkans. Daar hopen we dan ook op dat ze een keer gepakt worden. Verder hopen we dat alerte burgers mogelijk iets gezien hebben en vragen hen in dat geval met de politie contact op te nemen”, aldus wethouder Peter Salden.
Provincie:
Tag(s):