vrijdag, 9. september 2011 - 19:01

Weer ontruiming kraakpanden Amsterdam

Amsterdam

Voor 2 november 2011 gaat de politie in Amsterdam een groot aantal kraakpanden ontruimen. Bij die panden is deze week een brief bezorgd waarin staat dat dat die panden binnen acht weken, dus voor 2 november 2011, ontruimd zullen worden. Dit meldt het OM op zijn site.

Iedereen die in die panden woont of vertoeft, wordt aangemerkt als verdachte van overtreding van artikel 138, 138a of 139 van het Wetboek van Strafrecht (huisvredebreuk, kraken van een leeg pand, kraken van een voor openbare dienst bestemd lokaal). De bewoners krijgen de mogelijkheid om binnen een week na aankondiging een procedure aan te spannen tegen die voorgenomen ontruiming.

Op de lijst van te ontruimen locaties staan 18 adressen vermeld. In sommige straten gaat het om meerdere huisnummers, zoals in de Uiterwaardenstraat, de Sumatrastraat en de Linnaeusstraat. Andere panden die ontruimd zullen worden, staan onder meer in de Sloterdijkstraat, de Amstelveenseweg en de Emilie Knappertstraat.

De precieze datum van ontruiming kan niet worden meegedeeld. Het is mogelijk dat er panden van de lijst af gaan of er nog bijkomen. Het betreft hier aankondigingen van ontruimingen die volgens vast beleid van het OM worden gedaan.
Provincie:
Tag(s):