zaterdag, 19. november 2011 - 11:23

Weer twee cabriobranden in Waalwijk

Waalwijk

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Waalwijk wederom twee cabriolet personenauto's in brand gestoken.

Als eerste was om 05.30 uur een Mazda MX5 aan de beurt in de Grotestraat en 11 minuten later ging in het Pastoor van Kesselhof een Fiat 500 in lichterlaaie. De bewoners in de Grotestraat moesten hun woning verlaten omdat de brandende auto te dicht bij hun huis stond en er dreiging was dat de brand kon overslaan. Dit is niet gebeurd. De brandweer heeft beide autobranden geblust.

De politie in Waalwijk is al extra alert in verband met eerdere cabriobranden op 12 november jl. Die nacht werden drie cabriolets in de Pastoor Kuypersstraat en de Ab van Lieshoutlaan in brand gestoken. Er werden door de wijkagent uitgebreide buurtonderzoeken ingesteld. Ook wordt extra gesurveilleerd.

De recherche is volop bezig met onderzoek naar de twee autobranden van vannacht. Er wordt ook onderzocht of de drie eerdere autobranden verband houden met deze zaak, omdat ook daar sprake was van brandstichting in cabrio's. De politie roept getuigen op die mogelijk iets gehoord of gezien hebben zich te melden via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):