donderdag, 30. juni 2011 - 10:02

Weert start petitie voor behoud KMS

Weert

De gemeente Weert start vandaag, donderdag 30 juni, een petitie-actie om de Koninklijke Militaire School (KMS) in Weert te behouden. De petitie is gericht aan de Tweede Kamer. Het gemeentebestuur roept iedereen op deze petitie te ondertekenen. Dat kan op internet en schriftelijk.

Wie KMS zegt, zegt Weert. Wie Weert zegt, zegt KMS. De Koninklijke Militaire School (KMS) is dé opleidingsplaats voor onderofficieren in Nederland. De KMS dreigt uit Weert te vertrekken. Dat zou kapitaalvernietiging zijn. De gemeente Weert probeert het vertrek van de KMS uit Weert te voorkomen. Daarom is de gemeente gestart met gesprekken met ondermeer Minister Hillen van Defensie, Kamerleden en politici. Ook begint de gemeente dus een petitie-actie. De petitie is gericht aan de voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Defensie. Burgemeester Dijkstra: “Ik hoop op veel handtekeningen om zo te laten zien wat de KMS Weert waard is.” In september zal de Tweede Kamer over de plannen van Minister Hillen van Defensie beslissen.

De petitie is tot in de loop van september op twee manieren te ondertekenen: op internet en schriftelijk. De petitie is te tekenen op de pagina: houddekmsinweert. Wie geen toegang tot internet heeft kan vanaf vrijdag 1 juli een petitiekaart ondertekenen in het Infocentrum in de hal van het stadhuis of in de bibliotheek aan de Wilhelminasingel in Weert.

Bijeenkomst afgeblazen
De gemeente was van plan de burgemeester tijdens een speciale bijeenkomst de eerste handtekening op de petitie te laten zetten. Daarvan is echter afgezien, vanwege de gevolgen van het zware ongeval dat dinsdagochtend heeft plaatsgevonden op de A2. Daarbij is een militair van de KMS om het leven gekomen en zijn twaalf militairen gewond geraakt.
De burgemeester heeft namens het gemeentebestuur zijn medeleven betoond aan de commandant van de KMS.
Provincie:
Tag(s):