zaterdag, 11. juni 2011 - 12:13

Weert stelt tiplijn open in onderzoek autobranden

Weert

De politie heeft vrijdag, in samenwerking met de gemeente Weert, het Openbaar Ministerie en de brandweer, een tiplijn en e-mailadres in het leven geroepen in het onderzoek naar de autobranden in Weert. Het publiek kan via deze tiplijn en het e-mailadres informatie doorgeven over de reeks (auto)branden die de afgelopen twee jaar in de gemeente Weert hebben plaatsgevonden.

Dag en nacht kunnen de burgers in contact komen met het team van de politie door te bellen met 0800- 2 552 552. Daarnaast is er de mogelijkheid om te mailen naar tipsbranden@limburg-noord.politie.nl. Mochten inwoners van Weert een verdacht persoon signaleren bij een brand dan mag er ook gebeld worden naar het alarmnummer 112. Mensen die informatie hebben, maar dit liever anoniem doorgeven kunnen terecht bij Stichting M. (0800-7000).

In totaal hebben er in 2010 en 2011 27 branden plaatsgevonden die tot het huidige onderzoek van de politie worden gerekend. Dit waren 25 autobranden, een caravanbrand en een woningbrand. De politie onderzoekt de (auto)branden zowel afzonderlijk als in relatie tot elkaar. Met de brand bij de woning aan de 's Hertogenradenstraat op 10 april 2011 is de grens overschreden. Bij dit incident hadden gewonden of misschien zelfs doden kunnen vallen. Daarom is er nu ook de oproep van de politie, maar ook van de gemeente, Openbaar Ministerie en brandweer om informatie zeker door te geven over deze (auto)branden.
Provincie:
Tag(s):