zondag, 13. maart 2011 - 12:47

Weert verandert in oranje kleuren

Weert

De gemeente Weert gaat in aanloop naar Koninginnedag de stad versieren. Zo
komen er banieren langs de singels, de Eindhovenseweg en de Ringbaan Noord. Daarnaast wordt winkelcentrum De Munt versierd.

Inmiddels zijn ook de wagens van de gemeentelijke buitendienst van het Koninginnedaglogo voorzien. Verder gaat de gemeente begin april vlaggen verspreiden onder winkeliers. “De hele binnenstad zal oranje kleuren”, zegt burgemeester Wim Dijkstra.

Als startschot om de eigen inwoners warm te maken voor de grote dag, nam de gemeente op 6 maart deel aan de grote carnavalsoptocht. Wethouder John Cardinaal liep mee in de optocht: “Het uitdelen van oranje kroontjes aan het publiek was een groot succes. Velen deden de kroontjes op en hebben ze zelfs mee naar huis genomen om op 30 april weer te dragen. Het is een teken dat het leeft!”

Als motto voor Koninginnedag is gekozen voor: “Maak er een mooie Koninginnedag van. Met ons. In Weert.” Koninginnedag en aansluitend de Oranjeweek zijn een enorme kans om de gemeente Weert aan een groot publiek te laten zien, zowel op de dagen zelf als in de aanloop daar naar toe. Mensen die Weert nog niet kennen, wil de gemeente nieuwsgierig maken. Met het motto wordt een aanzet gegeven tot een unieke presentatie van Weert in het kader van Koninginnedag.
Provincie:
Tag(s):