dinsdag, 15. maart 2011 - 21:04

Weerter bakkers presenteren Koninginnevlaai

Weert

In Weert gaat donderdag 17 maart de Weerter Koninginnevlaai in de verkoop. Deze Limburgse vlaai is speciaal gemaakt voor het bezoek van de Koninklijke familie aan Weert met Koninginnedag. De Weerter bakkers geven hiervoor het officiële startsein door aan burgemeester Wim Dijkstra de eerste vlaaien aan te bieden.

Het is uniek dat de bakkers op deze manier samenwerken. Sonja Blok van Centrum Management: “Het is geweldig om te zien dat Koninginnedag leidt tot zulke initiatieven. Het geeft ook perfect weer dat Koninginnedag meer oplevert dan één dag feest. Ik ben ervan overtuigd dat er nog meer van zulke voorbeelden volgen.”

De bakkers hadden als doel om een verrassende, frisse, Koninklijke traktatie neer te zetten. En het resultaat mag er zijn. Ze omschrijven het zelf als: “een typisch traditionele vlaaideegbodem met hierop een vorstelijke vulling van banketbakkersroom, heerlijke frisse abrikozen, een vleugje Maracuja en paleisbanket en afgewerkt met een gouden rand Victoria krokant” Deze ingrediënten maken de vlaai tot een Koninklijke, unieke, oranje delicatesse.
Provincie:
Tag(s):