woensdag, 22. juni 2011 - 14:23

Weerter school ontruimd na brandje op toilet

Weert

Woensdag heeft kort voor het middaguur een kleine brand gewoed op een toilet van de Philips van Horne scholengemeenschap aan de Werthastraat. Het brandje is geblust door enkele concierges, zo meldt de brandweer.

Een scholier ontdekte een brandende handdoek op een toilet en waarschuwde een leerkracht waarop deze de ontruiming van de school in werking heeft gezet. De bedrijfshulpverleningsorganisatie van de school heeft de brand geblust en de leiding genomen over de goed verlopen ontruiming. De leerlingen, leerkrachten en ondersteunend personeel hebben ongeveer 30 tot 45 minuten op straat doorgebracht, vooraleer ze weer naar binnen zijn gegaan. De met de brand gepaarde rookvorming moest eerst uit het gedeelte van het gebouw waar de brand is geweest, worden verdreven.

Niemand is gewond geraakt. Over de oorzaak van de brand is niets bekend en er zal door de schoolleiding een intern onderzoek worden opgestart naar de mogelijke oorzaak van de brand.
De gewaarschuwde brandweer hoefde niet meer in actie te komen. Zij hebben de schoolleiding assistentie verzorgd bij de nazorg.
Provincie:
Tag(s):