zondag, 31. juli 2011 - 16:13

Wegpiraat met snorfiets op snelweg A9

Krommenie

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige Amsterdammer aangehouden nadat deze met zijn snorfiets zonder verlichting op de snelweg A9 had gereden.

Agenten zagen de jongeman ter hoogte van Krommenie in zuidelijke richting op de A9 rijden. Toen hij merkte dat de politie hem in de gaten had, nam hij de afslag naar de Provincialeweg N203 richting Krommenie. De bestuurder negeerde meermaals het stopteken van de politie en reed Krommenie in.

Door zijn gevaarlijke weggedrag, zoals abrupt keren en spookrijden, werden diverse automobilisten genoodzaakt uit te wijken of te stoppen om een aanrijding te voorkomen. Ook reed hij tegen het openstaande portier van een stilstaande politiebus aan.

Mede dankzij een oplettende voorbijganger, die de agenten tipte dat hij een jongen op de Zuiderhoofdstraat uit een steeg had zien wegrennen, kon de verdachte uiteindelijk op de kruising Zuiderhoofdstraat/Padlaan worden aangehouden. De snorfiets werd in voornoemde steeg teruggevonden.

De jongeman bleek de snorfiets zonder toestemming te hebben geleend. Hij had bovendien geen bromfietsrijbewijs. De verdachte is ingesloten op het politiebureau. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):