donderdag, 14. april 2011 - 12:34

Wegpiraat ontkomt na achtervolging

Een 27-jarige man uit 's-Hertogenbosch is donderdag rond 04.00 uur op de Jade aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding.

De politie zag rond 03.30 uur een personenauto slingerend over de Molenweg in Nuland rijden. Toen agenten deze auto wilden controleren werd het stopteken genegeerd. De auto reed eerst met lage snelheid, maar verhoogde plots in een 30 kilometerzone zijn snelheid tot ruim 100 km per uur. De agenten zetten de achtervolging in en reden via de rijksweg A59, de A2 op in de richting Utrecht. Hierbij liep de snelheid soms op tot 190 km per uur. Een tweede politieauto wist op de A2 voor de vluchtende auto te komen en kon hem afremmen tot ongeveer 30 km per uur. Hierna kon de auto langs de politieauto te rijden. Hierbij raakte hij de vangrail en de politieauto, die hierdoor schade opliepen.

Hierna zette de achtervolging zich voort tot in 's-Hertogenbosch. Op de Jade zette de bestuurder de auto ineens stil en vluchtte weg. Ook een andere inzittende zette het op een rennen. Hij kon in de omgeving aangehouden worden. Twee andere inzittenden bleven in de auto zitten en konden voor verhoor overgebracht worden naar het politiebureau. De 27-jarige inzittende uit 's-Hertogenbosch bleek de eigenaar van de auto te zijn. De overige twee inzittenden werden na verhoor in vrijheid gesteld. De 27-jarige verdachte zit nog vast. De politie is nog op zoek naar de gevluchte bestuurder.
Provincie:
Tag(s):