maandag, 9. mei 2011 - 14:19

Wegwerkers Veluwedreef krijgen 'Moederdag-bloemen'

Almere

Afgelopen weekend is er dag en nacht doorgewerkt aan de Veluwedreef op de kruising Hagevoortdreef-Veluwedreef-Benuellaan in Almere. 'Deze kruising was het hele weekend dicht, zodat maandagmorgen al het verkeer er weer langs kon', meldt de gemeente Almere maandag.

De wegwerkers ontvingen zondagmorgen vanwege Moederdag een bos bloemen, omdat ze deze dag aan het werk moesten. Zo hadden de partners bij thuiskomst er toch ook nog een beetje plezier van. De werkzaamheden zelf verliepen erg soepel.

De werkzaamheden op zaterdag zoals het verwijderen van asfalt, slijpen van lussen en opnieuw asfalteren liepen voorspoediger dan gedacht. Daarom waren de asfalteurs op zondag al om half 7 naar huis en misten daardoor de bloemen. Deze hebben ze maandag alsnog gehad.

De ploegen daarna werden wel in de bloemetjes gezet. Vervolgens moest het asfalt afkoelen, wat langzamer gaat als het warm weer is. Om 9.00 uur kwamen de markeringsploegen, die de belijning vast uittekenden op het nieuwe asfalt. Daarna kon de belijningsploeg aan de slag met het aanbrengen van de definitieve belijning. Deze werkzaamheden duurden tot ongeveer 16.30 uur.

Tegelijkertijd verwijderde de aannemer de tijdelijke doorsteken in de middenberm van fase 2A en 2B. Verder zijn de bermen waar nodig aangevuld en ingezaaid. Vervolgens zijn de verkeerslichten opnieuw ingesteld. ’s Nachts zijn alle omleidingen en tekstkarren neergezet voor de werkzaamheden in fase 3A.

Voor de veiligheid en duidelijkheid is de afsluiting van de kruising daarom blijven staan tot 2.00 uur ’s nachts tot al het werk erop zat. 'Met dank aan de 75 medewerkers die het weekend doorwerkten en dus zelf ook wel een bloemetje verdienden', aldus de gemeente.
Provincie:
Tag(s):