maandag, 31. oktober 2011 - 10:11

Weigerende chauffeur veroorzaakt kilometers file A12

Een Duitse vrachtwagenchauffeur veroorzaakt maandagochtend enorme problemen op de A12 Arnhem - Utrecht. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) maandag.

Rond 07:30 viel zijn vrachtwagen stil ter hoogte van Driebergen. Om onduidelijke redenen weigert de chauffeur vooralsnog dat zijn vrachtwagen weggesleept wordt.

Het lag al in de lijn der verwachting dat het verkeer op de A12 vanaf vandaag hinder zou ondervinden. Sinds dit weekend vinden er grootschalige wegwerkzaamheden plaats, waardoor het verkeer minder rijstroken ter beschikking heeft. Nu de vrachtwagenchauffeur de rechterrijstrook blokkeert is het vrijwel onmogelijk voor de enorme stroom verkeer om de bottleneck te passeren. Achter de vrachtwagen is inmiddels een file van ruim 21 kilometer ontstaan, omdat iedereen over één rijstrook geleid wordt.

De politie is momenteel ter plaatse om de chauffeur op andere gedachte te brengen, maar vooralsnog staat het voertuig stil. De VerkeersInformatieDienst meet een reistijd van bijna drie uur tussen het knooppunt Maanderbroek en Utrecht over de A12. Er zijn diverse alternatieve routes beschikbaar, maar ook daar wordt forse vertraging gemeten.

Zo werd het verkeer richting Utrecht rond 08:15 uur omgeleid via de A50, de A15 en de A2. Deze route liep echter ook helemaal vol. Ook hier bedroeg de extra reistijd anderhalf uur. Dit in combinatie met de omrijdtijd en de reguliere reistijd was dat evenveel als aansluiten in de file. Momenteel is het verstandig om vanaf het knooppunt Maanderbroek om te rijden via de A30, de A1 en de A28 richting Utrecht. Ook hier dient het verkeer rekening te houden met forse vertraging.

Het is vooralsnog onduidelijk hoe het probleem verholpen gaat worden.
Provincie:
Tag(s):