vrijdag, 17. juni 2011 - 22:49

Wereldkampioenschap CP-Voetbal van start gegaan

Emmen

In het stadion van FC Emmen is vrijdagavond het wereldkampioenschap CP-voetbal van start gegaan met een feestelijke opening. Tijdens de openingsceremonie van anderhalf uur kon het publiek genieten van een groots en spectaculair feest waarbij alle zestien deelnemende landen werden gepresenteerd. Zangeres Anniek Lassche uit Emmen mocht vooraf aan de openingwedstrijd Nederland-Brazilië het Nederlands volkslied zingen. De openingwedstrijd eindige in een gelijkspel 1-1.

Behalve in Emmen worden de komende weken wedstrijden gespeeld in Assen en Hoogeveen. De finale op 1 juli zal worden gespeeld in het FC Emmen stadion. CP-voetbal is een paralympische sport en wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. Bij CP-voetbal wordt gespeeld op een kleiner voetbalveld (75m x 55m) met een kleiner doel (5m bij 2m) en er wordt zeven tegen zeven gespeeld.

Onder een groot aantal aanwezigen bevonden zich ook, minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Sport en Welzijn, Commissaris van de Koningin Jacques Tichelaar, burgemeester Cees Bijl en Harry Been van de KNVB.
Provincie:
Tag(s):