dinsdag, 8. november 2011 - 14:00

Werkstraf na dodelijke aanrijding Bunnik

Utrecht

Een 30-jarige vrouw uit IJsselstein die in november vorig jaar een dodelijke aanrijding veroorzaakte in Bunnik is dinsdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en een rijontzegging van twee jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk.

De vrouw reed in haar auto en was afgeleid, omdat zij bezig was de zender van haar autoradio te wijzigen. Daardoor zag ze niet dat een stoplicht op rood stond en reed met een snelheid van minstens 50 kilometer per uur tegen een overstekende fietsster op, die groen licht had. Het 22-jarige slachtoffer overleed een dag later.

Het leed dat door het ongeval bij de nabestaanden is veroorzaakt is groot en onherstelbaar, oordeelde de rechtbank. De rechtbank is zich er van bewust dat de strafrechtelijke reactie en het leed dat de familie door het ongeval is toegebracht twee onvergelijkbare grootheden zijn. ,,geen enkele straf zal het leed van de nabestaanden verzachten of kunnen verzachten’’, aldus de rechtbank in het vonnis.

De rechtbank deelde echter uitdrukkelijk niet de mening van de verdediging, die vond dat een straf geen enkel redelijk doel zou dienen. Het is aan de schuld van de vrouw te wijten dat het ongeval gebeurd is.

De rechtbank is ervan overtuigd dat ook verdachte zeer geraakt is door deze ingrijpende gebeurtenis. Zij zal levenslang gebukt gaan onder het feit dat zij een aanrijding heeft veroorzaakt die een jonge vrouw het leven heeft gekost.
Provincie:
Tag(s):