donderdag, 21. april 2011 - 20:03

Werkzoekenden komen in Zuidoost Drenthe niet thuis te zitten

Emmen

Wethouder Jumelet van de gemeente Emmen heeft donderdag het startsein gegeven voor het nieuwe Training en Diagnosecentrum (TDC). Het TDC is één van de projecten van het Werkplein Zuidoost-Drenthe. Het college wil iedereen die een beroep doet op een uitkering weer zo snel mogelijk toeleiden naar werk. Er zullen jaarlijks tussen de 600 en 800 mensen deelnemen aan een intensief programma. De doelstelling is dat tenminste 33% na afloop van het
programma direct weer aan de slag kan.

Om vast te stellen waar mensen geschikt voor zijn of welke aanvullende
opleiding of begeleiding ze nodig hebben, worden mensen voortaan in een
werksituatie beoordeeld op wat ze kunnen. Dit gebeurt in het Training en
Diagnosecentrum Werkplein Zuidoost-Drenthe aan de Abel Tasmanstraat 7 in Emmen. Tijdens het 12 weken durende programma wordt een zeer betrouwbaar beeld gevormd van de mogelijkheden van de deelnemer. Daardoor wordt de kans op plaatsing naar een reguliere baan aanzienlijk vergroot.

Naast de nieuwe klanten gaan ook jongeren en klanten die al langer
ingeschreven staan aan het programma deelnemen. Klanten komen niet meer thuis te zitten. Wanneer het programma voor de klant is afgerond, er een heldere diagnose is gesteld en er nog geen passende werkplek of vervolgtraject beschikbaar is, wordt het programma verlengd totdat een passend vervolg is gevonden. Door maatwerk per klant worden mogelijkheden tot uitstroom vergroot.

Het TDC is een onderdeel van het Werkplein Zuidoost-Drenthe. De uitvoering is in handen van de EMCO-groep en gesitueerd in een nieuwe vleugel op het terrein van de EMCO-groep aan de Abel Tasmanstraat. Het gaat om een uitbreiding van de huidige reïntegratie-opdracht van de EMCO-groep. De succesvolle aanpak was voor de gemeente aanleiding de opdracht uit te breiden.
Provincie:
Tag(s):