donderdag, 9. juni 2011 - 21:29

Wethouder Eerenstein neemt oplaadpunt elektrische auto’s in gebruik

Hoogeveen

Wethouder Tiens Eerenstein van de gemeente Hoogeveen heeft donderdagmiddag het oplaadpunt voor elektrische auto’s bij het raadhuis officieel in gebruik genomen.

Naast het oplaadpunt bij het raadhuis, worden op den duur ook vijf andere oplaadpunten in Hoogeveen geplaatst. Met de oplaadpunten zet de gemeente Hoogeveen een eerste stap om elektrisch rijden te stimuleren.

Wethouder Eerenstein: “De oplaadpunten leveren een belangrijke bijdrage naar een duurzaam wegverkeer en een schone stille stad. Het streven van de gemeente Hoogeveen is namelijk om in 2020 klimaatneutraal te zijn. Ook sluit het aan bij de ambitie van de gemeenteraad om in 2040 gemeentebreed klimaatneutraal te zijn.”

Elektrisch rijden maakt de leefomgeving prettiger; minder geluidsoverlast, afname van de CO2-emissie en verbetering van de luchtkwaliteit. De andere oplaadpunten worden geplaatst bij het Bethesda Ziekenhuis, de carpoolstrook aan de Zuidwoldigerweg, parkeerplaats nabij de Tamboer en het Van Echtenplein. De zesde elektrische paal komt waarschijnlijk op het Bilderdijkplein.

De oplaadpunten zijn door stichting E-laad, een samenwerkingsverband van de Nederlandse netbeheerders, geplaatst. In Hoogeveen verzorgt Rendo-netwerken de realisatie en gaan zij de oplaadpunten ook onderhouden. De stichting stelt 2000 oplaadpunten ter beschikking voor gemeenten. Dat is één oplaadpunt voor 10.000 inwoners. Daarnaast zijn er ook nog 8000 oplaadpunten beschikbaar voor particulieren als zij een elektrische auto aanschaffen of leasen.

Wanneer u in het bezit bent van een elektrische auto, kun u een oplaadpas bij de stichting aanvragen. De oplaadpas kost € 100, - per jaar. Met de pas kunt u - zolang de stichting bestaat - onbeperkt opladen.
Provincie:
Tag(s):