vrijdag, 11. maart 2011 - 22:36

Wethouders in debat met jongeren via twitter

Meppel

Jongeren van het RSG Wolfsbos uit Hoogeveen en het Greijdanus uit Meppel gaan in debat met de onderwijswethouders uit de gemeenten: Hoogeveen, Meppel, Westerveld en De Wolden.

Dit doen ze tijdens de Dag van de Leerplicht op donderdag 17 maart. De wethouders Ton Bargeman uit Hoogeveen, Myriam Jansen uit Meppel, Klaas Smidt van gemeente Westerveld en Liesbeth Koster van gemeente De Wolden gaan tussen 9 en 10 uur de discussie aan met ongeveer 60 leerlingen over verschillende onderwerpen. De discussie is via twitter te volgen door gebruik te maken van de ‘hashtag’ #rol11.

Debuut voor wethouder Bargeman
Wethouder Myriam Jansen uit Meppel is al een ervaren ‘twitteraar’, maar voor wethouder Ton Bargeman is het zijn debuut. Wethouder Ton Bargeman: “Het is erg leuk om tijdens de Dag van de Leerplicht met leerlingen te twitteren over stellingen over het onderwijs. Het zal in het begin misschien nog even wennen zijn, maar dan kunnen we gelijk zien of ik een snelle leerling ben.”

De landelijke Dag van de Leerplicht vindt dit jaar voor de achtste keer plaats en wordt in onze regio georganiseerd door het Bureau Recht op Leren. Tijdens de Dag van de Leerplicht staan leerlingen, ouders en leerkrachten stil bij het feit dat kinderen in Nederland het recht hebben om zich te ontwikkelen en een diploma te halen. Het Bureau Recht op Leren helpt jongeren, ouders en leerkrachten hierbij.

Bureau Recht op Leren is een samenwerkingsverband van de gemeenten de Wolden,Hoogeveen, Meppel en Westerveld. De huidige Leerplichtwet schrijft voor dat alle kinderen vanaf hun vijfde jaar tot het einde van het schooljaar waarin ze zestien jaar worden volledig leerplichtig zijn. Na deze volledige leerplicht geldt de kwalificatieplicht. Dit houdt in dat alle jongeren tot hun achttiende verjaardag een onderwijsprogramma moeten volgen, tenzij de jongere een startkwalificatie heeft. Een startkwalificatie is een havo-, vwo- of mbo2-diploma. De kwalificatieplicht is ingevoerd om jongeren die startkwalificatie te laten halen en schooluitval tegen te gaan.
Provincie:
Tag(s):