maandag, 25. juli 2011 - 11:26

Wetterskip Fryslân hervat werkzaamheden keermuur Harlingen

Harlingen

Wetterskip Fryslân hervat haar werkzaamheden aan de keermuur in Harlingen. Van 1 tot en met 12 augustus is de keermuur tijdelijk afgesloten voor publiek in verband met het aanbrengen van leuningen.

Het waterschap plaatst dan de laatste rvs leuningdelen (totaal 94 meter) aan weerszijden van de wandelpromenade op de keermuur. Deze leuning vervangt grotendeels de noodleuning van dranghekken die afgelopen april werd aangebracht. Tijdens de werkzaamheden in week 31 en 32 blijft de kop van de kering voor publiek toegankelijk via de trap aan de zeezijde en de hellingbaan aan de stadszijde.

De leuningen op de keermuur zouden al eerder worden gemonteerd, maar door het faillissement van de leuningenleverancier ontstond er vertraging. In april 2011 plaatste Wetterskip Fryslân daarom op de kop van de keermuur dranghekken. Dit om de Harlingers en toeristen toch op een veilige manier te laten genieten van het unieke wandelpad met een schitterend uitzicht over de Waddenzee en de havenstad.

In de komende maanden worden de loopbruggen bij de Zuiderstraat en Albert Heijn voorzien van leuningen en worden er op de kop van de muur nog twee banken geplaatst. Om de overlast zo veel als mogelijk te beperken, probeert Wetterskip Fryslân de werkzaamheden zo snel mogelijk klaar te krijgen. In november 2011 moeten alle werkzaamheden zijn afgerond.

Wetterskip Fryslân heeft sinds 2008 hard gewerkt aan de verbetering en verhoging van de waterkering in Harlingen. Het gedeelte vanaf de keersluis tot de spoorwegovergang, de Westerzeedijk, de Zuiderpier en de Noorderpier zijn aangepakt. Eind 2010 was de waterkering op enkele afwerkpunten klaar en is Harlingen weer veilig voor de toekomst.
Provincie:
Tag(s):