vrijdag, 8. april 2011 - 13:31 Update: 08-07-2014 0:27

Why tell me why met Lange Frans en Anita Meyer op singel uit

Ruim 30 jaar nadat de superhit ‘Why tell me why’ zes weken lang op nummer 1 stond, klinkt de roep om een single van het nummer dat Lange Frans zong in het populaire TROS-programma De Beste zangers van Nederland. Die roep negeren Lange Frans en Anita Meyer niet.

De maatschappelijk betrokken tekst die de rapper speciaal voor zijn deelname aan De beste zangers van Nederland op ‘Why tell me why’ maakte, brengt Anita Meyer op het idee om deze speciale remix in te zetten om de slachtoffers van de tsunami en aardbeving in Japan te helpen.

De muziekliefhebbers wordt gevraagd om een vrijwillige bijdrage te storten op het speciale gironummer 6868 van het Rode Kruis. In ruil daarvoor kunnen zij het duet dat Lange Frans en Anita Meyer van ‘Why tell me why’ gemaakt hebben gratis downloaden van de site www.sterren.nl/japan.

Anita Meyer kreeg meteen kippenvel toen Frans zijn versie van haar monsterhit gepassioneerd ten gehore bracht. Ironisch genoeg is het succes van ‘Why tell me why’ volledig aan de lange rapper voorbijgegaan. Tot zijn deelname aan tv programma was het nummer hem onbekend. Bij het horen van de eerste maten is Frans wel meteen enthousiast: “Goeie disco-beat!” Het inspireert hem tot het schrijven van de tekst waar niet alleen Anita Meyer, maar de rest van de zangers uit het programma meteen van ondersteboven zijn.
Categorie:
Tag(s):